Gezinstherapie Roden

Gezinstherapie Roden - Cassandra_Akse

Je neemt jezelf mee

Als ouders neem je jezelf mee in de opvoeding, hoe heb je als ouder geleerd om met verantwoordelijkheid om te gaan? En hoe vertaal je dit naar je gezin? Wat zijn je overtuigingen over het aangeven van grenzen aan kinderen? En hoe communiceer je met kinderen?

In het zoeken naar een juiste balans in de opvoeding tussen draagkracht en draaglast kijken we terug naar je eigen opvoeding in je gezin van herkomst en het effect hierop in de voorkeursstijl als opvoeder. We focussen op wat er nodig is om een ontspannen en betrouwbare ouder te zijn.

De juiste balans

In de gesprekken wordt er gezocht naar het vinden van een juiste balans tussen draagkracht en draaglast. De benadering is vanuit de contextuele hulpverlening. Er wordt gewerkt vanuit de feiten die beïnvloeden, psychologische aspecten zoals behoeften, afweermechanismen, inzichten, het beleven van zichzelf en de ander.

De manier van interactie met de ander. Waarbij relationeel ethische thema’s naar voren komen zoals: loyaliteiten, betrouwbaarheid, rechtvaardigheid, schuld, verdiensten, parentificatie.

Heb je hier vragen over of wil je een afspraak met me maken? Neem gerust contact met me op.

Cassandra Akse
Geregistreerd bij LVPW en RBCZ
samengesteld-gezin-therapie

Samengesteld gezin

Een samengesteld gezin krijgt te maken met allerlei dynamieken.

Samengesteld gezin >>