Persoonlijk

Therapie Roden - Cassandra_Akse

Cassandra Akse

Ben je op zoek naar een psycholoog of therapeut in de regio Roden? Ik ben Cassandra Akse, Contextueel Therapeut en Maatschappelijk werker. Mijn praktijk ligt tussen Roden en Peize, zo’n 10 km onder Groningen.

Ben je op mijn profiel terecht gekomen, dan ben je vast op zoek naar een antwoord op wat je bezighoudt, waar je veel over na moet denken en gevoelens die je ervaart.

Gesprekken met mij kunnen je helpen gedachten en emoties te verhelderen, meer over jezelf te weten te komen, grip te krijgen en de moed te hebben een verandering aan te gaan.

Werkwijze

In mijn hulpverlening zijn er een aantal waarden die ik belangrijk vind: het geven van vertrouwen, het scheppen van een band, erkenning geven, integraal benaderen en oprechte betrokkenheid.

Voorafgaand aan de gesprekken vindt er een intakegesprek plaats waarin we kennis met elkaar maken en de hulpvraag verduidelijkt wordt. Er zal ook uitleg gegeven worden over het hulpverleningsproces en het benodigde aantal gesprekken. Na het intakegesprek is er ruimte voor je, om te overwegen of het aanbod passend is.

Contextuele benadering

In de gesprekken werk ik vanuit de contextuele benadering. Er wordt gewerkt vanuit de feiten die beïnvloeden, psychologische aspecten zoals behoeften, afweermechanismen, inzichten, het beleven van jezelf en de ander. De manier van interactie met de ander. Waarbij relationeel ethische thema’s naar voren komen zoals: loyaliteiten, betrouwbaarheid, rechtvaardigheid, schuld, verdiensten, parentificatie.

Om de context van de hulpvrager duidelijk te krijgen maak ik een genogram.

Ter ondersteuning van het proces kan er gewerkt worden met beeldtaal/ poppetjesmethode want, ‘daar waar woorden tekortschieten kunnen beelden helpen’.

Therapie in het Spaans

Heb je een Spaanstalige achtergrond dan kan ik je ook verder helpen, aangezien ik Spaans spreek.

Werkervaring en opleidingen

Mijn ruime werkervaring ligt binnen de geestelijke gezondheidszorg en het maatschappelijk werk. Ook geef ik trainingen op het gebied van ‘zelfregie’.

Ik heb de volgende opleidingen gevolgd:
✓ Specialisatie Contextueel Therapeut
✓ Basis opleiding tot Contextueel Hulpverlener ‘Grondbeginselen afstudeerscriptie ‘Angstige emoties bekeken vanuit de Contextuele Benadering
✓ Contextuele Introductietraining
✓ Training ‘Taal zonder grenzen’, Contextueel werken met beeldtaal
✓ HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, afstudeerscriptie Interculturele communicatie
✓ Training Individuele Rehabilitatie Benadering
✓ Basiscursus Psychopathologie
✓ Sociaal-Juridisch Medewerker Arbeidsvoorziening/ Personeelswerk INHOLLAND

Registraties

Ik ben geregistreerd lid van de Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden LVPW, lid van de Vereniging van Contextueel Werkers VCW en ingeschreven in het Register Beroepsbeoefenaren complementaire Zorg RBCZ als Registertherapeut BCZ.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met me op!

Cassandra Akse
Geregistreerd bij LVPW en RBCZ